Bescherm je bedrijf tegen cyberincidenten!

Cyberverzekeringen werden een paar jaar geleden bijna nooit verkocht. Maar de laatste tijd is er veel aandacht voor cyberveiligheid, onder andere omdat de nieuwe privacy-wetgeving (de AVG wet) op 25 mei ingaat. Ook is het bedrijfsleven steeds verder gedigitaliseerd, en bedrijven worden zich steeds meer bewust van de gevaren die dat met zich meebrengt. Daarnaast komen cyberaanvallen steeds meer voor. Cybercriminelen zijn bovendien in korte tijd een stuk professioneler geworden. In de afgelopen jaren is gebleken dat zelfs bedrijven die gebruikmaken van de meest geavanceerde antivirussoftware, niet immuun zijn voor cybercriminaliteit. Het aantal cyberverzekeringen dat wordt afgesloten is daarom enorm gegroeid.

Het is voor elk bedrijf zinvol om een cyberverzekering af te sluiten. Met deze verzekering bescherm je je bedrijf tegen de gevolgen van cyberincidenten. Aanvallen van hackers en blootstelling aan virussen of malware zijn voorbeelden van cyberincidenten. Maar het kan ook zo zijn dat de laptop van een van je medewerkers wordt gestolen. De gevolgen van dergelijke incidenten zijn vaak groot: je kan inkomsten mislopen omdat je bedrijf een tijdlang niet kan functioneren, of het kan zo zijn dat je IT’ers moet inhuren of nieuwe apparatuur moet aanschaffen. Daarnaast kan je te maken krijgen met schadeclaims van klanten of leveranciers vanwege datalekken of virussen die via je server zijn verspreid.

Al dat soort schades worden gedekt door de cyberverzekering. Je kan een cyberverzekering dus eigenlijk zien als een combinatie van een aansprakelijkheids- en een bedrijfsschadeverzekering, maar dan gericht op cyberschade. 

Bedrijven die een cyberverzekering afsluiten, hebben bovendien beschikking over allerlei extra services, zoals juridische assistentie, crisismanagement en IT- en PR-ondersteuning. Ook kunnen wij een gratis risicoanalyse van je bedrijf maken, zodat je weet hoe kwetsbaar je bent voor cyberaanvallen, en wat je kan doen om het risico te beperken.

Neem voor meer informatie over cyberverzekeringen contact met ons op!