Medewerkers in dienst en geen contract met arbodienst? Regel het zo snel mogelijk!

Nieuwe Arbowet

In 2017 is de Arbowet aangepast en sinds 1 juli 2018 is het overgangsjaar waarin werkgevers hun Arbo-begeleiding konden aanpassen ten einde. In de vernieuwde Arbowet is de betrokkenheid van werkgevers en werknemers bij deArbodienstverlening vergroot en staat preventie centraal. Werknemers moeten gezond en veilig kunnen werken. De Arbowet geldt voor alle werkgevers en werknemers in Nederland.


Wat betekent dit voor jouw bedrijf?

Een van de belangrijkste punten van de vernieuwde Arbowet is de verplichtstelling van het hebben van een basiscontract met een arbodienst. In dit basiscontract staan rechten en plichten voor de werkgever, werknemer en de arbodienstverleners. 


Wat moet jij doen?

Als jouw bedrijf een contract heeft met een arbodienst, dan zullen zij contact met je hebben opgenomen om de gewijzigde dienstverlening uit te leggen en aan te geven dat hun contract voldoet aan de eisen. Je hoeft in dit geval niets te doen.
Als je geen contract hebt met een arbodienst, dan moet je dat zo snel mogelijk regelen. Werkgevers die niet over een basiscontract met een arbodienst of bedrijfsarts beschikken, riskeren een boete.


Wij staan uiteraard voor je klaar om de mogelijkheden voor jouw bedrijf met je te bespreken. We kunnen dan eventueel ook je lopende verzekeringen doornemen.
Als je een afspraak wil maken, neem je dan contact met ons op?