Nieuwsbrief augustus 2016

Veranderingen in het J&H team

We willen jullie laten weten dat onze collega Judith de Boer de komende tijd niet werkt. Ze is in ieder geval een half jaar niet aanwezig op kantoor. Het is niet mogelijk contact met haar op te nemen. Haar werk wordt overgenomen door de rest van het team. Dus als je een vraag hebt voor Judith kan je die de komende tijd stellen aan een van onze andere collega’s. Je kan mailen naar info@jenh.eu of direct naar iemand uit ons team. En we hebben er alle vertrouwen in dat Judith over een tijdje weer helemaal terug is!

Verder krijgen we er in oktober een of twee nieuwe collega’s bij! In een volgende nieuwsbrief zullen we onze nieuwe collega(s) natuurlijk aan jullie voorstellen.

Werkgevers opgelet! Reageer uiterlijk donderdag op de nieuwe WGA-regeling


We hebben werkgevers hier al een aantal berichten over gestuurd, maar bij dezen een laatste herinnering. In 2017 veranderen de regels rondom inkomensverzekeringen. Per 1 januari worden de WGA-vast en de WGA-flex samengevoegd tot één financieringsregeling. Voorheen was het alleen mogelijk om voor WGA-vast het risico zelf te dragen door een verzekering af te sluiten. WGA-flex werd standaard bij het UWV ondergebracht. Nu de WGA-vast en -flex worden samengevoegd, heb je twee keuzemogelijkheden: je kan het risico publiek verzekeren via het UWV of privaat bij een verzekeraar.

Welke keuze het beste is hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal medewerkers, de loonsom, het soort bedrijf dat je hebt, de verzuimcijfers en het verzuim- en integratiebeleid. Het is verder goed om te weten dat je met een keuze voor het UWV er ook meteen voor kiest om re-integratie en begeleiding van de zieke (ex-)medewerker over te laten aan het UWV. Als je ervoor kiest om eigenrisicodrager te worden, dan is is het gezamenlijk belang om het verzuim laag te houden en de kosten te beheersen. Een verzekeraar kiest dan ook voor proactieve ondersteuning door reïntegratie-specialisten in te zetten.

Als je kiest voor het UWV, dan hoef je geen actie te ondernemen. Als je het risico door een verzekeraar wil laten dekken, wil je ons dat dan uiterlijk morgen laten weten?

Het gaat nog steeds goed met ons evenementenverzekeringsbedrijf No Risk Events! Het overgrote deel van de festivals in Nederland is inmiddels klant van No Risk Events. Daarnaast verzekeren we ook steeds meer andere soorten evenementen, zoals sportevenementen en beurzen. Ook zijn we ons gaan richten op artiesten.

In oktober komt het Amsterdam Dance Event er weer aan, en dat is altijd een leuke en drukke tijd voor ons. No Risk Events verzekert ADE namelijk! Ook verzekeren we dit jaar alle ADE-evenementen in de RAI, de Amsterdam Arena, de Ziggo Dome en de Heineken Music Hall.

Wil jij ook naar ADE? We geven vijf keer twee kaarten weg voor het optreden van Martin Garrix in de Amsterdam RAI op zaterdag 22 oktober. De eerste vijf mensen die reageren winnen!